23948sdkhjf

Normal solgte figner med larver og mug

Spanske figner og honningkagesnitter kaldes tilbage efter henholdsvis fund af larver og mug.
Der er fundet larver i spanske figner med mel, som derfor kaldes tilbage. Fignerne er af mærket Green Nature og solgt i Normals butikker i hele landet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Det er virksomheden RM Import A/S, der kalder fignerne tilbage, efter at der er fundet de uønskede insekter i enkelte poser af produktet.

Det er ikke det eneste produkt, som bliver kaldt tilbage fredag.

To typer af honningkagesnitter fra virksomheden Le Gâteau bliver også kaldt tilbage.

Der er blevet konstateret mug i honningkagesnitterne, som er blevet solgt i specialbutikker i hele landet.

Det er dog ikke nogen risiko for at blive syg, hvis man har spist nogle af fignerne eller kagerne. Det fortæller beredskabschef hof Fødevarestyrelsen Nikolas Hove.

Han forklarer, at styrelsen ikke betegner fignerne og kagerne som "en sundhedsfarlig fødevare".

- Mug og larver er ikke noget, der indgår i den normale julemenu, så vi betragter dem som det, vi kalder "uegnet til konsum" - altså, ikke til menneskeføde.

- Så der er ikke nogen fare for forbrugerne, men det er stadigvæk ulækkert. Og derfor, hvis man har de her produkter, skal man levere dem tilbage eller smide dem ud, siger han.

Fødevarestyrelsen har ikke et tal på, hvor mange produkter med honningkagesnitter og figner der i alt er blevet kaldt tilbage.

Men der er tal på, hvor mange butikkerne de to produkter er solgt i. Listen af butikker, hvor kagerne er blevet solgt, tæller flere blandt andet Magasin på Kongens Nytorv i København og Salling Ålborg.

I alt er delikatessekagerne solgt i mere end 100 butikker i landet.

Normal, der åbnede sin første butik i 2013, har 80 butikker rundt omkring i Danmark, hvor fignerne har været at finde. I sommer åbnede kæden desuden sin første butik i udlandet i Kristiansand i Norge.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109